Visolie goed voor gehoor van vrouwen

Je goed voelen begint van binnen

Je goed voelen begint van binnen

Een hoge visconsumptie en inname van omega 3-visvetzuren is goed voor het hart en de bloedvaten het draag bij  aan een goede hersenwerking, verkleint de kans op bloedstolsels en werkt remmend op ontstekingen.
Maar wist u dat omega 3-visvetzuren de kans op gehoorverlies verminderd met het ouder worden.
Volgens de Nurses’ Health Study waaraan meer dan 65.000 verpleegkundigen deelnamen in de periode van 1991 tot 2009, werd informatie verzameld over hun inname van vis en omega 3-visvetzuren en over gehoorverlies.
De consumptie van minimaal twee porties vis per week leidde tot een kleinere kans op gehoorverlies.
Vrouwen die wekelijks twee tot vier keer vis op het menu hadden staan, hadden  20%  minder kans op gehoorverlies in vergelijking met vrouwen die nauwelijks vis aten.
Conclusie: Regelmatige inname van vis en omega 3-visvetzuren beschermt het gehoor van vrouwen met het ouder worden.

Door de consumptie van vis kan de mens voldoende van de ‘dierlijke’ Omega-3 vetzuren EPA en DHA binnenkrijgen, vooral in vette vissoorten zoals haring, makreel, wilde zalm, sardines en ansjovis zijn EPA en DHA in ruime hoeveelheden aanwezig.
Maar ben je geen liefhebber van vette vis dan is het verstandig visolie capsules te gaan gebruiken aangezien de omega 3 vetzuren van belang zijn voor een goede gezondheid.
Het moet dan wel visolie zijn die gezuiverd is van gifstoffen en voldoende EPA en DHA bevat  waarin alle Omega-3 vetzuren aanwezig zijn en geen andere vetten
Ultra 3 Omega pure bevat een zeer hoge concentratie zuivere omega 3 visvetzuren, in de verhouding 36% EPA en 24% DHA.

Sharing is caring!

Leave a Comment